Hutje op het land

Ja daar is hij dan ons hutje voor op het land. Het hutje waar we de aankomende 1,5 a 2 jaar in gaan wonen. We wilden een avontuur nou dat wordt het zeker. Het neerzetten was zeker al een avontuur. De mannen van transport hebben hun best gedaan.

  • de platen waar het hutje op komt te staan

Oops pakketje verkeerd bezorgd.

Tja dan sta je toch ineens raar te kijken als er een grote heimachine en 12 heipalen op je land liggen. Terwijl wij pas, als alles goed gaat, volgende week gaan heien.

De buren daar in tegen gaan wel morgen heien. Dus vermoedelijk zijn ze voor hun bedoeld. Alleen ze staan wel aan de verkeerde kant van de weg. Toch maar even bellen. Ja inderdaad een vergissing. Nu is dat niet zo erg en het ligt niemand in de weg alleen een beetje jammer dat het NUTS hobbeltje nu is beschadigd omdat ze geen rij-platen hebben gebruikt.

Morgenochtend in alle vroegte naar het land gaan zodat ik de mannen kan spreken en alles goed gaat. De buren, waarvoor de heipalen zijn, gaan zorgen dat de aannemer het hobbeltje herstelt. Gaat allemaal goed komen. Het verveelt nooit Oosterwold.

De oprit

Vandaag is de grondwerker aan de slag gegaan. Als eerste is de oprit naar het roodkavel gemaakt.

Het was nog best wel even spannend. Want tussen de kavelweg en ons land liggen de NUTS voorzieningen. Deze zijn helaas te hoog neergelegd dus bestaat de kans dat ze kapot zouden gaan als we er overheen gaan met zwaar materiaal. Gelukkig hadden we dit uitvoerig met de grondwerker besproken en onze zorg geuit. En zijn de mannen voorzichtig te werk gegaan. Hebben ze een doek onder de NUTS gelegd en daar overheen zand en daar overheen weer een extra dikke laag puinweg. Nu is er een klein hobbeltje waar we overheen moeten als we onze oprit op gaan.

Morgen wordt er 500 m3 aan grond geleverd voor de ophoging van het roodkavel en de terp.

Dat word straks een mooie oprij laan met kastanjes.

Paaltjes dag

Gisteren hebben we de akte getekend en vandaag gaat GEO voor ons de grond uitzetten. Weer zo’n spannend en bijzonder moment. Nu word het echt zichtbaar hoe groot ons land is.

Ook wordt gelijk de uiterste hoeken van het kasteel uitgezet. Hierbinnen komt het huis te staan. De kinderen hebben al bepaald wie waar komt te slapen. En zijn we met ze alle even door de “voordeur” gelopen.

Het bedrijf Robuusteiken gaat voor ons de fundering en het houtenskelet neerzetten. Volgende week word de oprit gemaakt en word het grond gestort voor het ophogen van het roodkavel. Het gaat nu wel echt gebeuren.

Akte tekenen.

Tekenen bij de Notaris

Eindelijk is het zover we kunnen gaan tekenen. Dit was een ware les in geduld hebben. Vorige jaar april hebben wij onze stip gezet op de John Lockeweg. En nu kunnen we het dan daadwerkelijk ons land noemen. En kunnen de voorbereiding voor de bouw beginnen.

Vergunning is rond!!

Je zou het niet geloven maar echt eerlijk waar we hebben de vergunning in handen. Na 2 maanden uitstel en 6 weken verlening heeft de gemeente Almere onze vergunning verleent.

Samen met de kinderen en (schoon)ouders hebben we hier op geproost. Wat een last valt er dan van je schouders af.

Over een aantal weken kunnen we dan eindelijk de akte gaan tekenen.